Direct contact? Tel. 0513 - 46 28 62

Beweegprogramma’s

Terug naar home

Wij bieden de volgende beweegprogramma’s:

– COPD/Astma

– Diabetes type II

– Fibromyalgie

– Overgewicht (BMI >30)

 

Beweegprogramma Overgewicht:

Bij fysio- en diëtistenpraktijk Gorredijk kunt u het beweegprogramma ‘ Gezond in je vel’ volgen. Dit programma is bedoeld voor mensen met fors overgewicht. Dit wil zeggen een BMI hoger dan 30. Tijdens dit programma wordt u begeleid door een therapeut en ook een diëtist zal hierbij aanwezig zijn.  Zo kunt u en door te bewegen en door op uw voedingspatroon te letten een gezond gewicht bereiken en deze ook behouden.

Hoe werkt het?

Op verwijzing van uw huisarts kunt u starten aan een beweegprogramma. Dit houdt in dat u 12 weken lang, 2 keer in de week komt sporten in onze fitnessruimte. U krijgt speciaal voor u gemaakt programma waar u deze 12 weken mee aan de slag gaat. De eerste keer zal er een intake gesprek plaatsvinden. Tijdens dit intake gesprek wordt er een vragenlijst met u doorgenomen en worden er een aantal testen gedaan. Ook zal de diëtist hierbij aanwezig zijn om u te meten, wegen en het een en ander over voeding met u door te nemen. Er worden deze dag ook alvast afspraken gepland wanneer u komt sporten. Om de vier weken zal er een evaluatiemoment plaatsvinden. We gaan dan opnieuw testen, meten en wegen.

Na de twaalf weken kunt u met korting blijven trainen bij ons in de praktijk. Er zal dan met u een nieuw programma opgesteld worden.

Vindt u zelf dat u wel begeleiding nodig hebt, maar niet in aanmerking komt voor het beweegprogramma omdat u BMI lager dan 30 is? U kunt altijd mee doen met dit programma, alleen zijn de kosten dan voor eigen rekening. De kosten van dit programma bedragen € 100,-.

Voor een beweegprogramma heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.

 

Daarnaast hebben wij het Beweegprogramma Chronisch Lage Rugklachten:

Doel:

Door training de mobiliteit, stabiliteit, uithoudingsvermogen en spierkracht verbeteren met als doel het vergroten van de belastbaarheid en het verminderen van de rugklachten.

Opbouw Programma:

12 weken lang, 2 keer per week trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

  • Intake (bij aanvang): Bespreken van de klachten, invullen vragenlijsten, inplannen tussentijdse- en eindevaluatie en opstellen specifiek trainingsschema.
  • Tussentijdse evaluatie (na 4 en 8 weken): Voorgang evalueren, invullen vragenlijsten en trainingsschema aanpassen.
  • Eindevaluatie (na 12 weken): Invullen vragenlijsten, bespreken resultaten en eventueel zelfstandig verder met fitness.

Trainingstijden:

Dinsdag       : 11.00-12.00 / 15.00-16.00 / 18.30-21.00

Donderdag : 11.00-12.00 / 15.00-16.00 / 18.00-19.00 / 20.00-21.00

Hoe ziet de training eruit?

  • Warming-up: cardiotraining op fiets, loopband, roeiapparaat of crosstrainer als voorbereiding op de training en ter verbetering van het uithoudingsvermogen (10 min.)
  • Bal oefening: Oefeningen op een fysiobal gericht op het verbeteren van de mobiliteit, stabiliteit en spierkracht van de romp (20 min.)
  • Krachtoefeningen: Oefeningen op fitnessapparatuur met als doel het versterken van het gehele lichaam, zoals beenspieren, rugspieren, buikspieren en armspieren (20 min.)
  • Cooling-down: cardiotraining op fiets, loopband, roeiapparaat of crosstrainer als afsluiting van de training en ter verbetering van het uithoudingsvermogen (10 min.)

Kosten:

  • € 35,- per maand
  • De fysiotherapeutische consulten (intake, tussentijdse evaluatie en eindevaluatie) worden, indien de patiënt daarvoor is verzekerd, gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Anders zijn deze voor rekening van de patiënt.

 

 

v.v. Gorredijk Wik FTC Gewest Fryslan LDODK Dames SC Heerenveen

Ons team

CONTACT?

Contact opnemen

Heeft u vragen over uw klacht of wilt u een afspraak maken zodat we u
persoonlijk kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op.

Openingstijden Praktijk: 7.30 - 21.00 / Oefenzaal: vanaf 08.00 / Receptie: 8.00-12.00, 13.00-17.00 (Tel. 8.00-21.00)

Stationsweg 24 A, 8401 DP Gorredijk Bekijk route