Direct contact? Tel. 0513 - 46 28 62

Haptonomie

Terug naar home

Haptotherapie biedt ondersteuning in de ontwikkeling of het herstel van het eigen evenwicht tussen lichaam, verstand en gevoel. De haptotherapeut brengt de cliënt in contact met zijn gevoel en daarmee met zichzelf en zijn omgeving. Haptotherapie is gericht op versterken van je gevoel, bewust worden van de gevoelsignalen die je lichaam geeft, bewust worden hoe je in de wereld staat met de mensen om je heen en bevorderen van zelfvertrouwen.
Het helpt je ontdekken wie je in wezen bent en wat je levenskracht is. Daardoor maak je keuzes die bij jezelf passen, leer je grenzen stellen, spanningen worden beter verwerkt en prestaties kunnen verbeteren. Haptotherapie brengt je in beweging.
Bij kinderen vinden we het heel vanzelfsprekend om ze aan te raken. We geven ze een aai over de bol of nemen ze op schoot om te troosten. Ook volwassenen hebben behoefte om aan te raken en geraakt te worden. We geven elkaar een hand bij een ontmoeting of slaan een arm om iemand heen bij verdriet.

Werkwijze
De therapie bestaat uit gesprekken, oefeningen en aanraking. Tijdens de eerste afspraak vindt een intakegesprek plaats. Dan volgen twee bijeenkomsten die bedoeld zijn om de cliënt te laten ervaren wat de haptonomische aanpak inhoudt en om een behandelplan op te stellen. Een behandeling haptotherapie duurt ongeveer 45 minuten.

Wanneer haptotherapie

  • In algemene zin je lichaam en gevoel met elkaar in balans brengen om je prestaties te verbeteren.
  • Lichamelijke klachten waarbij spanningen op de voorgrond staan (zoals hyperventilatie, nek/rugklachten, hoofdpijnklachten, hoge bloeddruk).
  • Spanningsklachten met stress, overspannenheid en burn-out.
  • Mensen met faalangst of problemen met hun lichamelijkheid, bv na een trauma.
  • Niet lekker in je vel te zitten.
  • Onvrede met de bestaande situatie of niet weten wat je wilt en wat je voelt of bezielt. Weinig eigenwaarde, negatief zelfbeeld.
  • Pijn bij chronische aandoeningen.
  • Haptonomie wordt steeds meer toegepast door sporters en mensen die leiding geven in het kader van ontwikkeling- en bewustwordingsprocessen.

 Contra-indicatie
Mensen met ernstige psychische of persoonlijkheidsstoornissen.

Vergoedingen
Voor de behandeling is geen verwijzing van de (huis)arts nodig.
Haptotherapie wordt bij veel verzekeringen vanuit de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed als alternatieve geneeswijze of als bewegingstherapie. Raadpleeg uw verzekering of kijk ophttp://www.haptotherapeuten-vvh.nl/ bij vergoedingen.

Tanja Nienhuis
Registratienummer VVH: 597A

Afspraak maken voor Haptonomie?

U kunt terecht bij:

v.v. Gorredijk Wik FTC Gewest Fryslan LDODK Vereniging Sportdiëtetiek Nederland Kortezwaag

Ons team

CONTACT?

Contact opnemen

Heeft u vragen over uw klacht of wilt u een afspraak maken zodat we u
persoonlijk kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op.

Openingstijden Praktijk: 7.30 - 21.00 / Oefenzaal: vanaf 08.00 / Receptie: 8.00-12.00, 13.00-17.00 (Tel. 8.00-21.00)

Stationsweg 24 A, 8401 DP Gorredijk Bekijk route